Algemene voorwaarden

  1. Algemeen: definities en vindplaats
    1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten die StudentLegal is gevraagd te leveren.
    1.2.  StudentLegal heeft als doelstelling het bieden van zo toegankelijk mogelijke juridische hulp aan studenten.
    1.3. In deze algemene voorwaarden zal met de term Cliënt bedoeld worden eenieder die een beroep doet op de dienstverlening van de StudentLegal, hetzij telefonisch, hetzij in persoon.
    1.4. Deze algemene voorwaarden zijn gepubliceerd op de website van StudentLegal en kunnen, indien gewenst, aan de Cliënt (elektronisch) ter hand worden gesteld.
    1.5. StudentLegal behoudt zich het recht voor om een of meer bedingen van deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen.
    1.6. Indien een bepaling uit deze algemene voorwaarden nietig blijkt, tast dit de geldigheid en werking
    van de rest van deze algemene voorwaarden in het geheel niet aan. StudentLegal zal de nietige
    bepaling vervangen door een bepaling die geldig is en die gezien de aard en het doel van de
    overeenkomst zoveel mogelijk overeenkomt met de nietige bepaling.
    1.8. De dikgedrukte koppen, aanduidende de paragrafen van de algemene voorwaarden zijn slechts
    bedoeld ter bevordering van de leesbaarheid van de artikelen en zijn slechts indicatief. Hieraan
    kunnen dus geen rechten worden ontleend.
     
  2. Werkwijze
    2.1. StudentLegal werkt ten behoeve van de dienstverlening als bedoeld in artikel 1.3 met twee
    wijzen van contact:
    ● Het eerste vrijblijvende consult. 
    Het eerste consult geschiedt in beginsel op telefonische wijze plaats of via een video-call, tenzij op korte termijn enkel schriftelijk contact via e-mail mogelijk is. 
    ● Verder inhoudelijk contact.
    Indien door de zaaksbehandelaar is besloten de zaak in behandeling te nemen, zal verder telefonisch en/of schriftelijk contact opgenomen worden met Cliënt. Indien het noodzakelijk is, is ook een fysiek contact, op afspraak, mogelijk. StudentLegal is niet in het bezit van een eigen kantoorruimte.
    2.2. Naar aanleiding van de contactmomenten onder 2.1 richt de Cliënt verdere communicatie aan de zaakbehandelaar die de zaak hebben aangenomen aan het e-mailadres van de zaakbehandelaar [naam]@studentlegal.nl.
    2.3. Verzoeken om dienstverlening worden geacht gericht te zijn aan StudentLegal en niet aan individuele personen die met de StudentLegal verbonden zijn, ook niet als het verzoek direct aan een individu wordt gericht. De toepassing van artikel 7:404 en 7:407 lid 2 Burgerlijk Wetboek is uitgesloten. 
    2.4. Het is niet mogelijk voor de Cliënt om op elk gewenst tijdstip contact op te nemen met de zaakbehandelaar om antwoord te krijgen op een vraag. De zaaksbehandelaars streven er evenwel naar om zo spoedig mogelijk contact met de Cliënt op te nemen, in ieder geval binnen vijf werkdagen, tenzij anders vermeld.
    2.5. De Cliënt verstrekt de benodigde informatie en documenten zo spoedig mogelijk aan StudentLegal. Indien de Cliënt, naar het inzicht van StudentLegal, niet (alle) benodigde informatie en/of documentatie tijdens het kan verschaffen, of deze telefonisch inzichtelijk kan maken, kan hem worden verzocht deze of andere dan wel
    aanvullende documenten aan te leveren.
    2.6. Het al dan niet opvolgen van het advies van de StudentLegal, ongeacht waar of wanneer dit verstrekt wordt, is de verantwoordelijkheid van de Cliënt.
    2.7. De werkzaamheden van StudentLegal zijn in beginsel gratis. Indien kosten gemaakt moeten worden dan wel deze kosten onlosmakelijk verbonden zijn met het verlenen van de dienst als bedoeld in artikel 1.3 is de Cliënt gehouden tot het vergoeden of voorschieten van deze kosten, na verzoek hiertoe van StudentLegal onder vermelding van de kostenpost en de wijze van betaling. Indien de Cliënt deze kosten niet tijdig voldoet, mag StudentLegal de dienstverlening staken.
    2.8. Cliënt machtigt StudentLegal tot het doen van een verzoek tot c.q. vordering tot verkrijging van enige vorm van een vergoeding voor de naar redelijkheid gemaakte en nog te maken kosten die verbonden zijn aan de geleverde, of nog te leveren diensten aan Cliënt. Cliënt machtigt StudentLegal, indien dit naar het professionele inzicht van StudentLegal redelijkerwijs geboden is, tot het voeren van een aanvullende (gerechtelijke) procedure jegens derden, of het voortzettend van enige procedure ter verkrijging van een enige verschuldigde vergoeding. Cliënt is verplicht ontvangen tegemoetkomingen, aan hem overgemaakt als gevolg van de verplichting tot vergoeding van (wettelijke) proceskosten, dan wel enige andere vorm van vergoeding voor de door StudentLegal geleverde diensten, per ommegaande over te maken aan StudenLegal, waar onder wordt verstaan uiterlijk binnen één week (zeven dagen).
     
  3. Criteria voor en bij het behandelen van een zaak
    3.1. StudentLegal is niet verplicht om een zaak aan te nemen. Zaaksbehandelaars kunnen beslissen om een zaak niet in behandeling te nemen. Dit kan bijvoorbeeld in geval een van de omstandigheden van onderstaande niet-limitatieve opsomming zich voordoet:
    ● De Cliënt verzwijgt of verstrekt opzettelijk of stelselmatig onvoldoende of onjuiste gegevens die relevant zijn voor de dienstverlening in de zin van artikel 1.3;
    ● De Cliënt weigert stelselmatig en zonder vermelding van gronden aan een ontstane betalingsverplichting als bedoeld in artikel 2.7 te voldoen.
    ● De Cliënt vertoont agressie op, tijdens of na schriftelijk en/of telefonisch en/of ander contact, gericht tegen de zaaksbehandelaar en/of andere personen verbonden aan StudentLegal en/of andere cliënten van StudentLegal.
    ● De zaak betreft geheel of gedeeltelijk een niet-juridische aangelegenheid;
    ● De zaak betreft een rechtsgebied waarin StudentLegal geen rechtshulp biedt. Uitgesloten
    rechtsgebieden zijn onder andere fiscaal recht, vreemdelingenrecht, Intellectueel
    Eigendomsrecht, (bijzonder) bestuurlijk boeterecht en strafrecht;
    ● De zaak overschrijdt de competentiegrens voortvloeiend uit de aansprakelijkheidsverzekering
    van StudentLegal ten bedrage van €5000,- en/of andere (al dan niet informele) criteria
    waarop de StudentLegal haar behandelingsbeleid stoelt.
    ● Er bestaat naar het oordeel van StudentLegal een (te) lage kans op een voor de Cliënt tot wezenlijk voordeel strekkende uitkomst op het moment van het aannemen van de zaak. 
    3.2. Indien een zaak wordt aangenomen door StudentLegal, dient Cliënt een volmacht te verlenen aan StudentLegal ten behoeve van de dienstverlening. Het machtigingsformulier wordt (digitaal) aangeboden na het eerste consult en dient door Cliënt te worden ingevuld en ondertekend.
     
  4. Doorverwijzing
    4.1. De zaaksbehandelaar kan de zaak ook (in een later stadium dan na het in behandeling nemen van de zaak) doorverwijzen naar een advocaat. 
    4.2. De Cliënt heeft bij de doorverwijzing uiteraard een vrije keuze. Aan een doorverwijzing (of het achterwege laten daarvan) kan de Cliënt geen rechten ontlenen.
    4.3. Ook de Advocaat heeft het recht de zaak niet aan te nemen conform diens eigen criteria voor zijn dienstverlening, al dan niet neergelegd in eigen algemene voorwaarden.
    4.4. Indien wordt besloten tot een doorverwijzing, zal de zaaksbehandelaar de Cliënt zo spoedig mogelijk berichten over het besluit tot doorverwijzing.
     
  5. Aansprakelijkheid
    5.1. Individuele personen die aan StudentLegal verbonden zijn zijn niet persoonlijk aansprakelijk.
    5.2. StudentLegal is niet aansprakelijk voor schade voortvloeiend uit of in verband met de  uitvoering van werkzaamheden. De in dit artikel bedoelde beperking of uitsluiting van de aansprakelijkheid geldt niet voor zover er sprake is van schade die het rechtstreekse gevolg is van bewuste roekeloosheid of opzet.
    5.3. StudentLegal is voorts niet aansprakelijk tot vergoeding van enige schade indien de Cliënt op het moment, waarop de vermeende gebeurtenis waardoor schade intreedt zich voordoet, in gebreke is met de nakoming van enige verplichting tegenover StudentLegal.
    5.4. Als StudentLegal in verband met de dienstverlening voor de Cliënt een derde inschakelt die niet met de StudentLegal is verbonden, is StudentLegal niet aansprakelijk voor een fout gemaakt door die derde. De Cliënt geeft StudentLegal de bevoegdheid om namens de Cliënt een aansprakelijkheidsbeperking te aanvaarden die die derde bedingt.
    5.5. De aansprakelijkheid van StudentLegal is in ieder geval beperkt tot het bedrag van de uitkering van de verzekeraar van StudentLegal in het desbetreffende geval.
    5.6. Een vordering tot schadevergoeding moet binnen één jaar nadat de Cliënt bekend is geworden met de schade en de aansprakelijkheid StudentLegal worden ingesteld, op straffe van verval.
     
  6. Behandeling van klachten
    6.1. Indien er bij de Cliënt ontevredenheid bestaat over de dienstverlening als bedoeld in artikel 1.3, bespreekt de Cliënt dit zo snel mogelijk als klacht met de zaaksbehandelaar die de zaak in behandeling heeft(genomen), dan wel via het algemene e-mailadres info@studentlegal.nl
     
  7. Registratie van gegevens
    7.1. StudentLegal verwerkt de persoonsgegevens van de Cliënt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving.
    7.2. Gegevens worden niet aan derden verstrekt, tenzij dit nodig is voor de dienstverlening zoals omschreven in artikel 1.3.
     
  8. Derdenwerking
    8.1 Individuele personen die met StudentLegal verbonden zijn of waren en hun rechtsopvolgers kunnen een beroep doen op deze algemene voorwaarden.

©StudentLegal. Alle rechten voorbehouden. 2024.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.